Özellikli Hizmetler
01 Aralık 2023



                                                                                              
DİYALİZ ÜNİTESİ

Bilecik Devlet Hastanesinden görevlendirilen Nefroloji Uzmanı ve hastanemizden görevlendirilen bir dahiliye hekimi tarafından hizmetin yürütüldüğü merkezimizde 4 Hemşire  ve 1 temizlik personeli görev yapmaktadır.

Hastalarımız daha önceleri haftada 3 kez şehir dışında  tedavilerini yaptırmak zorunda kalırken, hastanemizde diyaliz tedavi merkezinin hizmete girmesiyle artık kendi ilçe hastanelerinde ve ulaşım sorunu olmadan gönül rahatlığıyla tedavilerini görebilmektedirler.
Ünitemizde böbrek yetersizliği nedeni ile yaşamını diyaliz tedavisi ile devam ettirmek zorunda olan hastalara hizmet verilmektedir. Diyaliz tedavisi hemodiyaliz  tedavisi olarak yapılmaktadır.

 

Halen 16 hemodiyaliz hastası  ünitemizde tedavi görmektedir. Ayrıca hastanemize müracaat eden ilçemizde misafir olup, diyaliz ihtiyacı bulunan hastalara da diyaliz hizmeti verilmektedir.

Hemodiyaliz Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Hemodiyaliz kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda böbrekler yoluyla vücuttan atılamayıp biriken zararlı maddelerin geçirgen bir zar kullanılarak vücuttan temizlenmesi işlemidir.

Halen bu yöntem tüm dünya ülkelerinde yaygın olarak uygulanmaktadır. Böbrek yetmezliğinde acil tedavi gerektiğinde bugün için uygulanabilecek tek tedavi seçeneği hemodiyalizdir.

Hastalığınızın gerek seyrine, gerekse tahlil sonuçlarınıza göre doktorunuz tarafından hemodiyaliz tedavisine başlamanız teklif edilmektedir. Eğer hemodiyaliz tedavisi görmeyi kabul ederseniz hemodiyalize girebilmeniz amacıyla -eğer daha önceden oluşturulmamış ise- vücudunuzda bir damar yolu oluşturulması gerekecektir. Damar yolu oluşturulduktan sonra genellikle haftada iki veya üç gün dört saat süreyle hemodiyaliz tedavisi görmeye başlayacaksınız.

Damar yolu fistül, suni damar veya kateter olabilir. Fistül veya suni damar daha önceden açılmamış ise ve hastanın acil olarak diyalize girmesi gerekiyorsa hastaya kateter yerleştirilmesi gerekecektir. Kateter hastanın omuzu, boynu ya da kasığındaki büyük toplardamarlara yerleştirilir.

IMG-20180430-WA0020.jpg